Un liceean din Vaslui a aprins ţigara la oră, lângă profesor. El a fost filmat la cursul de fizică, fiind chiar la catedră, iar profesorul în apropierea lui.

Imaginile cu elevul de clasa a XII-a de la liceul Mihail Kogălniceanu din Vaslui au ajuns pe internet şi au fost preluate de Vremea Nouă. Băiatul aprinde ţigara chiar în timpul orei de fizică, lângă catedră. Reacţiile au fost extrem de critice la adresa elevului şi a profesorului, dar acesta din urmă a explicat, pentru sursa citată, ce s-a întâmplat, de fapt.

Articolul continua dupa recomandari

"E adevărat, totul s-a întâmplat cu voia mea. Astăzi (n.r. ieri) am avut lecţia Efectul Laser şi, prin intermediul fumului, am arătat cât de subţire este fasciculul laser. Doar am pus în evidenţă fasciculul liniar, pentru că altfel nu poţi să-l vezi.", a declarat profesorul de Fizică, Jean Irimia. 

Practica a fost confirmată şi de directorul unităţii de învăţământ, tot profesor de Fizică: "cred că a fost în scop didactic, nicidecum nu cred că e vorba despre altceva, pentru că este unul dintre cei mai duri profesori din liceu. Vorbim de aprinderea unei ţigări în scop didactic. Şi eu mai fac asta, ca să pun în evidenţă fasciculul laser.

Domnul profesor, nefiind fumător, probabil a întrebat în clasă dacă e vreunul dintre ei fumător şi poate să aprindă o ţigară. Dar vorbim de nişte elevi de clasa a XII-a, deci majori, care au fost întrebaţi dacă ar vrea să facă asta, prin urmare nu au fost forţaţi să fumeze."