Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a declarat că Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei, aprobată de Guvern, nu interzice Uber şi altor platforme de ride-sharing să funcţioneze pe piaţă.

Ministrul precizează că a discutat cu reprezentanţii tuturor platformelor şi au înţeles că activitatea nu le este afectată, aceştia transmiţând şi către şoferii lor acest mesaj.

Articolul continua dupa recomandari

Legea NU interzice Uber sau altor aplicaţii de acest gen să funcţioneze

Ministrul Transporturilor îi sfătuieşte pe şoferii care au primit amenzi în baza acestei legi să le conteste în instanţă, el precizând că noua lege care reglementează taximetria nu interzice platformele de ride-sharing.

”Ce am reglementat noi până în acest moment nu interzice Uber să funcţioneze pe piaţă. Acesta este un subiect care este folosit în campania electorală doar pentru a veni şi ei cu un subiect în presă. Noi am dat o ordonanţă, Ordonanţa 21, care vine să combată pirateria. Eu îi sfătuiesc pe şoferii care au luat amenzi astăzi să se ducă să conteste în instanţă. Platformele de ride-sharing nu se încadrează în domeniul pirateriei, întrucât plăţile făcute către aceste aplicaţii sunt înregistrate", a precizat ministrul într-o conferinţă de presă.