Larisa, fetiţa jandarmeriţei ucisă pe trecere, la Suceava, e tot în comă. Un apel cutremurător pentru salvarea ei a fost lansat de unul dintre colegii tatălui micuţei de doar un an şi jumătate.

Pe 14 noiembrie 2018, Irina Cristina Airinei, în vârstă de 40 de ani, angajată a Inspectoratului de Jandarmi Suceava, împreună cu copilul ei de un an și șase luni, aflat în cărucior, au fost lovite violent de o mașină când încercau să traverseze strada, pe trecerea de pietoni. 

Articolul continua dupa recomandari

Femeia jandarm a murit imediat după accident, iar fetița ei, Larisa, a ajuns la spital în comă. În stare foarte gravă, copilul a fost transferat după câteva zile la un spital din București. De atunci, tatăl ei a vegheat-o permanent și, aproape ca o minune de Crăciun, cei doi au venit acasă, la Suceava, pentru două săptămâni, cât timp centrul în care e tratată a fost închis.

"Am învins împreună prognosticurile negative față de capacitatea ei de a mai respira singură sau de a trăi. Au mai fost episoade de tahicardie sinusală, dar acum este stabilă, încă în stare de semicomă, cu leziuni de trunchi cerebral. Eu am învățat multe și voi gestiona situația așa cum am făcut-o și până acum. Nefiind în stare de conștiență nu se poate face o evaluare obiectivă, fără doar și poate va exista un drum anevoios, de luni de zile. Credem în Dumnezeu, credem în minuni, iar Larisa a demonstrat că poate contrazice un prognostic. Pentru mine 1% din evoluția ei este totul și mă adaptez pentru următorul procent.", spune Victor Maliniuc, tatăl Larisei.

Apel cutremurător pentru salvarea Larisei

Micuța Larisa, fiica jandarmeriței omorâte pe trecerea de pietoni în luna noiembrie a anului trecut, se va întoarce săptămâna viitoare în Centrul de Recuperare Robănescu din București, unde va continua tratamentul și are nevoie de sprijinul oricui o poate ajuta pe ea şi pe tatăl ei.

Aşa că Bogdan Bănică, vicepreședintele Sindicatul Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, a decis să facă apel la toţi colegii din structurile Ministerului de Interne : "Pe cei ce nu pot dona, îi rog măcar să distribuie postarea, suntem 160.000 de jandarmi, polițiști, pompieri și militari, măcar acum să arătăm că știm să fim uniți! Dumnezeu să vă aibă în pază, mulțumesc.

R.I.P. Airinei Cristina-Irina... 🙁"

Din păcate, lupta nu e gata, Larisa împreună cu tatăl ei vor fi nevoiți încă o lungă perioadă să stea prin spitale, pentru recuperarea micuței. Cei care vor să ajute, o pot face donând bani în conturile deschise pe numele tatălui Larisei.

Contul RO87 UGBI 0000 3320 0310 7RON este deschis la Garanti Bank Suceava, pe numele Maniliuc Victor Daniel.

Contul în Euro RO55 UGBI 0000 3320 2100 5EUR cu SWIFT UGBIROBU este deschis pe numele Maniliuc Victor Daniel la Garanti Bank Suceava.

Cont la Banca Transilvania, pentru cei care nu au posibilitatea să pună în cont la Garanti, RO45 BTRLRONCRT00K1277202, pe numele Maniliuc Victor Daniel.

De asemenea, fonduri pentru Larisa pot fi donate online si pe platforma gofundme.com, la adresa www.gofundme.com/larisa-airinei.