Preşedintele Klaus Iohannis a închiriat un avion privat pentru a se deplasa între Cluj-Napoca şi Bucureşti, dar şi pentru deplasarea la Bruxelles.

Avionul are o valoare de peste 25 de milioane de dolari şi aparţine unei companii din Luxemburg.

Articolul continua dupa recomandari

Preşedintele a fost filmat, în această dimineaţă, când s-a urcat la bordul avionului privat Embraer Legacy 600, închiriat de la o companie din Luxemburg.

Iohannis s-a îmbarcat în avionul privat pe Aeroportul Otopeni şi a avut ca destinaţie Bruxelles, acolo unde are programată o întâlnire, la ora 13.15, la Palatul Regal, cu Majestatea Sa Philippe Regele Belgienilor.

Totuşi, Iohannis a folosit acelaşi avion privat, închiriat de Admnistraţia Prezidenţială, şi ieri, atunci când a venit de la Cluj-Napoca la Bucureşti pentru a susţine o conferinţă de presă în care a cerut demisia procurorului-şef al DIICOT.

Ieri, Klaus Iohannis s-a urcat la bordul avionului privat, pe aeroportul din Cluj-Napoca, la ora 19.06 şi a ajuns la Bucureşti la ora 19.46.

Klaus Iohannis, avion privat de 25 de milioane de dolari pentru deplasări

Avionul privat folosit de preşedintele Klaus Iohannis se numeşte Embraer Legacy 600 şi aparţine companiei  Global Jet Luxembourg SA cu sediul în Luxemburg.

Potrivit informaţiilor de pe Wikipedia, avionul privat are o valoare de piaţă de 25,9 milioane de dolari şi poate transporta 13 pasageri.

- Acest articol a fost actualizat -