Casa Albă a informat că Iranul a minţit atunci când a semnat acordul internaţional de limitare a dezvoltării armelor nucleare.

Se pare că programul nuclear al ţării era mult mai avansat decât indica la acel moment convenţia negociată în 2015.

Articolul continua dupa recomandari

Acordul internaţional de limitare a dezvoltării armelor nucleare ale Iranului a fost făcut sub un false pretexte, pentru că programul nuclear al ţării era mult mai avansat decât indica la acel moment convenţia negociată în 2015, a spus marţi purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

La o întâlnire cu reporterii, Sanders a declarat: „Problema este că acordul a fost făcut sub un pretext complet fals. Iran a minţit în primul rând”.

„Au fost actori necinstiţi, aşa că acordul care a fost făcut a fost făcut pe baza unor lucruri care nu erau corecte. În mod special, capacitatea nucleară a Iranului era mult mai avansată decât era indicat”, a continuat Sanders.

Netanyahu a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Apărării din Tel Aviv, că serviciile de informaţii israeliene ar fi obţinut 55.000 de pagini şi 55.000 de dosare pe 183 de CD-uri cu informaţii care ar demonstra că Iranul ar fi dezvoltat un program de arme nucleare. El a precizat că este vorba despre fişiere cu "documente incriminatoare, diagrame incriminatoare, prezentări incriminatoare, planuri incriminatoare, fotografii incriminatoare şi multe altele".

De asemenea, Marocul şi-a întrerupt relaţiile diplomatice cu Iranul, pe care-l acuză că a facilitat livrări de armament Frontului Polisario prin intermediul aliatului său Hezbollahul libanez, a anunţat ministrul marocan de Externe Nasser Bourita.