Ionela Prodan a murit. Celebra cântăreață de muzică populară avea 70 de ani.

Medicii Spitalului Elias au emis un comunicat în care anunță că Ionela Prodan a murit la ora 21.00, luni seară.

Articolul continua dupa recomandari

În comunicat, medicii precizează că Ionela Prodan a murit la exact o lună după internare.

”Doamna IONELA TĂNASE (PRODAN) în vârsta de 70 de ani s-a internat vineri, 16.03.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice.

​Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă cu supravegherea și controlul funcțiilor vitale, cât și asigurarea confortului fizic și psihic adecvat situației date.

​Decedează azi, 16.04.2018, ora 21, prin stop cardiorespirator iresuscitabil”, se precizează în comunicat.

Ionela Prodan a murit după o lungă suferință

Ionela Prodan a fost internată, în luna martie, la Spitalul Elias din București, din cauza unei afecțiuni la pancreas, care ar fi provocat și alte complicații serioase.

Ionela Prodan mai fusese internată și în ianuarie la Elias, din cauza unor simptome cardiace și neuronale.

Ionela Prodan suferea de mai mulţi ani de probleme cardiace şi a fost diagnosticată recent cu o boală necruţătoare.

Viața și cariera Ionelei Prodan

Ionela Prodan, născută pe 6 octombrie 1947, la Dăbuleni, este o cântăreaţă de muzică populară cunoscută mai ales pentru colaborarea cu Ion Dolănescu. A urmat cursurile Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Craiova şi s-a remarcat în anul 1970, la Festivalul „Maria Tănase“ din Craiova. 

În anii '90 a renunţat la cariera muzicală. A fost realizator al emisiunii de folclor românesc „Din bucata mea de pâine“ de la Radio România, apoi la Tele 7 abc al emisiunilor „Îţi mai aduci aminte, doamnă“ şi „Cântecul şi casa lui“.

În perioada 2001-2004, a coordonat în cadrul Ministerului Culturii departamentul de promovare a culturii tradiţionale. În noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar în anul 2003, i-a fost decernat Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor de către preşedintele României.

În 2013, a fost numită reprezentant special pentru Românii de Pretutindeni şi coordonator al programului „Cunoaşte România prin cultura sa tradiţională“, iniţiat şi derulat de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

În 2016, a fost propusă să candideze la alegerile parlamentare pe listele PSD Covasn