Insula Matiţa din Delta Dunării va fi scoasă la licitaţie, cu un preţ de pornire de 350.000 de euro, iar aşteptările organizatorilor licitaţiei sunt că aceasta se va vinde cu cel puţin 400-500.000 de euro.

Insula Matiţa se găseşte la aproximativ 45 kilometri de Tulcea, în mijlocul unui triunghi format de Chilia Veche, Sulina şi Mila 23 şi are o suprafaţă de 6.280 metri pătraţi.

Articolul continua dupa recomandari

Inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO în anul 1991, insula Matiţa este una dintre cele mai spectaculoase rezervaţii naturale din Europa.

Insula este, cel mai probabil, singura insulă ce poate fi achiziţionată în acest moment în România, împreună cu insula Ada, situată pe lacul Taşaul, scoasă la vânzare de Primăria Năvodari în anul 2011.

Insula are opt construcţii cu o suprafaţă de peste 1.300 metri pătraţi ce includ spaţii de cazare, cherhana şi clădiri tehnice şi administrative.

Insula Matiţa va fi scoasă la licitaţie de casa ArtmarkVezi 3 imagini în Galerie

Administrativ, insula Matiţa ţine de Chilia Veche şi este una dintre cele mai vechi aşezări ale Deltei Dunării.

Casa de licitaţii Artmark a anunţat că insula Matiţa va fi scoasă la licitaţie, iar preţul de pornire va fi de 350.000 de euro, anunţă economica.net.