Rudi Varga, fostul bulibaşă al romilor din Gilău, judeţul Cluj şi tată al Danei Varga, consilier de stat în Guvern, a fost înmormântat ilegal, astăzi, în cadrul unei ceremonii grandioase în care au fost aruncate confetti dintr-un avion.

Varga şi-a pierdut viaţa pe 3 ianuarie, iar familia a cerut ca înmormântarea să aibă loc în Cimitirul Gilău, lângă Monumentul Eroilor.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, o decizie a Consiliului Local Gilău a interzis ca fostul bulibaşă să fie îngropat lângă Monumentul Eroilor, ci în schimb să fie înhumat într-o altă zonă.

Familia nu a ţinut cont de decizia Consiliului Local, iar astăzi fostul bulibaşă a fost înmormântat lângă Monumentul Eroilor, în cadrul unei ceremonii grandioase.

Slujba de înmormântare a fost oficiată chiar de ÎPS Andrei Andreicuţ, mitropolitul Clujului.

Familia a solicitat chiar ca Rudi Varga să fie înmormântat cu onoruri militare, însă solicitarea a fost respinsă.

Înmormântare cu confetti aruncate dintr-un avion

Pe faţada palatului în care locuia Rudi Varga, familia a afişat două bannere uriaşe cu poze ale fostului bulibaşă, iar la intrare a fost pus un covor roşu uriaş.

De departe, cea mai mare aroganţă de la înmormântarea fostului bulibaşă a fost reprezentată de momentul în care un avion de mici dimensiuni a survolat cimitirul, iar din acesta au fost aruncate confetti.

Peste 1.000 de oameni au participat la înmormântarea lui Rudi Varga, iar ordinea publică a fost asigurată de Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca.

De asemenea, familia a angajat o firmă de pază şi protecţie pentru ca totul se decurgă conform planului.