O înregistrare video filmată de Observator arată primele imagini de la tragedia din Bistrița, unde un copil și bunicul lui au căzut în gol de pe scara unui bloc. Bărbatul de 62 de ani a murit, iar nepoțelul este în stare foarte gravă.

Potrivit salvatorilor, atât bunicul, cât și copilul au fost găsiți în stop cardiorespirator. Băiețelul de 3 ani a fost stabilizat în urma resuscitării. 

Articolul continua dupa recomandari

Un echipaj la preluat urgent pe copil cu ambulanța și la dus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bistrița, unde a fost programat pentru operație.

Ceilalți salvatori au rămas în scara blocului, încercând să-l resusciteze pe bunicul de 62 de ani. În ciuda eforturilor paramedicilor, bărbatul a murit.

Cum s-a produs dezastrul

Tragedia s-a produs vineri seară, în jurul orei 21.00. Potrivit locatarilor, bunicul și nepoțelul se întorceau de afară, de la o plimbare, la un loc de joacă.

Se pare că, în timp ce urcau scările, au alunecat și au căzut în gol, de la etajul doi, de la o înălțime de aproximativ 6 metri. Unii locatari spun că bărbatul și-ar fi ținut în brațe nepoțelul.