Alertă la Iaşi, unde 14 copii au ajuns la spital după banchetul de clasa a opta. Au adus cu toţii mai multe platouri cu mâncare de acasă şi, după ce au gustat din toate, li s-a făcut rău. Medicii de la Boli infecţioase spun că au făcut toxiinfecţie alimentară.

Aperitiv, grătar şi multe feluri de prăjituri. Aşa a arătat meniul de la bachetul copiilor de clasa a opta din comuna Dolheşti, judeţul Iaşi. Cum nu au ajuns la restaurant, părinţii au pregătit totul. Elevii au mâncat împreună, iar după câteva ore a început să li se facă, pe rând, rău. 

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii s-au speriat, când în miez de noapte au aflat că adolescenţii au ajuns de la banchet.. la spital. Elevii sunt acum sub supravegherea medicilor de la Boli Infecţioase. Doctorii spun că situaţiile de toxiinfecţie alimentară la copii sunt din ce în ce mai dese în ultima perioadă. 

Tudor Ciuhodaru, medic specialist urgente:
Starea copiilor se poate agrava destul de rapid, vorbim despre greţuri, vărsături, dureri abdominale, febră, frison si toata simptomatologia legată de dezhidratare. 

Inspectorii Direcţiei de Sănătate au venit astăzi la şcoală şi au preluat probe din mânacare. 

Sorin Simion, director scoala:
Am aşteptat să termine evaluarea naţională să fie mai relaxati si s-a terminat nefericit. Este o ancheta in curs, s-au luat probe de catre cei de la spital. 

Cu toţii aşteaptă acum rezultatele de la DSP şi speră ca adolecenţii să iasă curând din spital. Tot in Iaşi, luna trecută, peste o sută de oameni au ajuns la spital, tot cu toxiinfecţie alimentară.  Au mâncat de la aceeaşi shaormerie, unde analizele au indicat prezenţa bacteriei salmonella.