Un grup de motocicliști și-a propus să scadă numărul accidentelor în trafic și, cred tinerii, au găsit și o soluție. Au organizat alături de polițiști cursuri de educație rutieră menite să le dea o mână de ajutor celor care au început de curând să simtă gustul adrenalinei pe două roți.

Așa arată doar unul dintre exercițiile la care au luat parte zeci de pasionați ai mersului pe două roți. Chiar dacă vremea nu a ţinut în totalitate cu ei, au primit sfaturi preţioase despre echipamentul pe care ar trebui să îl poarte dar și despre comportamentul pe șosea.

Articolul continua dupa recomandari

Diana Fota, instructor moto: Cursul este dedicat atât motocicliștilor cât și șoferilor și pietonilor. Ideea este să învățăm cum să circulăm cu atât cu respect unii față de ceilalți cât și în sigurantă.

Andra Arsintescu, subinspector de poliție: Sperăm ca prin astfel de activități să tragem un semnal de alarmă în rândul participanților la traficul rutier, să-i facem să acorde importanța cuvenită respectării regulilor de circulație.

La eveniment au luat parte aproape 70 de persoane iar cei mai entuziasmați au fost începătorii.

Organizatorii spun că vor să țină astfel de workshop-uri în fiecare lună - au și motive. Conform brigăzii rutiere, în 10% din accidentele petrecute anul trecut au fost implicați motocicliști. Dintre ei, 53 au fost răniți iar 3 și-au pierdut viața.