Gheorghe Mărmureanu, director onorific al INFP, a vorbit despre cutremurul de noaptea trecută, din România. Seismul a avut magnitudinea de 5,2 pe Richter și s-a produs la 120 de kilometri adâncime.

Potrivit directorului INFP, cutremurul nu va genera replici, seismul fiind unul normal, deşi a avut o magnittudine mare. 

Articolul continua dupa recomandari

”A fost un cutremur obişnuit, destul de mare, dar obişnuit. Cred că adâncimea a fost totuşi mai mare de 120 de km, cum au anunţat colegii mei. La o astfel de adâncime, nu trebuie să ne aşteptăm la replici. Dar, haideţi să vedem ce se întâmplă mai departe.

Sunt alte probleme pentru că Africa se rupe în două,  iar asta ne va afecta pe toţi, suntem sub influenţa sistemului tectonic din Africa.  Nu e însă ceva actual. Pot apărea anumite situaţii, dar poate în următorii 100 de ani”, a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu, potrivit news.ro.

Directorul onorific al INFP a mai spus că acest cutremur nu are nicio legătură cu seismul care a avut loc recent în Turcia. 

Cutremurul din Vrancea, cel mai puternic seism din ultimul an

Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs vineri dimineaţa, la ora 3:26, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, la adâncimea de 121 de kilometri.

Imagini din timpul cutremurului au fost surprinde de o cameră de supraveghere din Bacău.

Acesta este cel mai semnificativ seism din ultimul an. Un cutremur mai mare, cu magnitudinea 5,8 pe Richter, a avut loc în octombrie 2018, în judeţul Buzău.