Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că bucureştenii „o vor duce mai rău în perioada următoare”, în cazul în care bugetul pentru Bucureşti rămâne în forma actuală, iar Capitala ar pierde 25% din venituri.

Primarul general, Gabriela Firea, a susţinut, într-o conferinţă de presă, că, dacă bugetul rămâne aşa cum a fost prevăzut în proiect, va fi ”primul buget de faliment al Capitalei”, de după 1989.

Articolul continua dupa recomandari

„Dacă bugetul rămâne aşa, Capitala pierde 25% din veniturile de anul trecut, o sumă importantă, având în vedere angajamentele pe care le-am luat faţă de cetăţeni. S-a spus că bucureştenii vor câştiga prin acest buget, că i s-a repartizat Capitalei o sumă mai mare de bani. Fals. Dimpotrivă, bugetul scade. Riscuri majore ale bugetului pe anul acesta pentru bucureşteni. Primăria Municipiului Bucureşti are următoarele atribuţii legale: trebuie să achite facturile la serviciile publice pentru toţi cetăţenii; transportul public în comun, termoficarea, spitalele, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină, apă şi canalizare, infrastructura mare, cămine pt vârstnici, pentru eprsoane fără adăpost, grădiniţe şi şcoli, alocaţii financiare pentru persoanele cu dizabilităţi, 15 teatre, parcuri”, a explicat Gabriela Firea.

În cazul în care bugetul rămâne în formula actuală, bucureştenii „o vor duce mai rău”, avertizează edilul Capitalei.

„Ni se spune că merg mai mulţi bani la sectoare pentru doar următoarele atribuţii: servicii sociale doar în sector, salubrizare şi deszăpezire, străzi secundare, spaţii de joacă, parcări de reşedinţe. Practic ni se spune că se taie bani de la infrastructură pentru locurile de joacă. Nu vreau să fiu ironică, dar bucureştenii o vor duce mai rău în perioada următoare dacă Guvernul nu revine asupra acestei decizii”, a adăugat Firea.