Doi fraţi dintr-o comună din Vaslui au fost la un pas de moarte după ce în casa în care locuiau a izbucnit un incendiu violent. Unul dintre ei, în vârstă de numai nouă luni, a fost salvat în ultimul moment de o asistentă din comună care a sărit în flăcări ca să-l scoată din încăpere. Copilul a suferit, însă, arsuri grave pe aproape jumătate din corp, iar medicii au decis să-l transfere la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală. Fratele său, care are doi ani, a scăpat ca prin minune şi nu a avut nevoie de internare.

Bebeluşul de 9 luni era în stop cardio-respirator atunci când a fost scos din locuinţa cuprinsă de flăcări. O asistentă medicală a fost cea care i-a dat şansa la viaţă şi l-a predat medicilor de pe ambulanţă. În stare gravă, însă.

Articolul continua dupa recomandari

"Starea copilului este staţionară, dar prezintă leziuni prin foc, de gradul doi, trei, pe aproximativ 40% din suprafaţa corporală" a declarat dr. Carmena Piseru, SMURD Vaslui.

Cei doi fraţi erau acasă cu mama lor atunci când au izbucnit flăcările, dar femeia nu a putut oferi detalii, deoarece este surdomută.

Pompierii l-au găsit în locuinţă şi pe fratele mai mare al băieţelului ars. Se ascunsese departe de pericol şi era, din fericire, doar speriat şi uşor intoxicat cu fum.

"Ajunşi la faţa locului pompierii militari au început să acţioneze pentru limitarea şi stingerea incendiului. În urma incendiului un copil a suferit arsuri" a spus Iulian Burghelea, purtătorul de cuvânt al ISU, Vaslui.

Pentru copilul de nouă luni medicii au făcut eforturi să îl aducă la Bucureşti, pentru că se zbătea între viaţă şi moarte.

"Avem aviz de la Spitalul Grigore Alexandrescu, am luat legătura cu elicopterul Bucureşti, sperăm să îl trimitem cât mai repede la Bucureşti, unde se poate trata în condiţii normale" a mai adăugat dr. Carmena Piseru, SMURD Vaslui.

O anchetă trebuie să stabilească acum de la ce a izbucnit focul şi dacă cei doi copii erau sau nu supravegheaţi.