Durere nesfârşită în familia lui Florin Rotaru, pilotulu erou de la Borcea. Se pregătea să îşi boteze al doilea băiat, dar acum nu îşi va mai ţine în braţe niciunul dintre fii. Florin şi-a dat viaţa sâmbătă, pentru a salva alte sute de vieţi, la un miting aviatic la Baza Aeriană 86.

Florin avea 36 de ani şi era locotentent comandor în baza de la Borcea, pilot experimentat şi un îndrăgostit al zborului. Şi-a urmat visul în ciuda unei copilării plină de durere. Tatăl i-a murit, iar el şi fratele lui, mai mic cu trei ani, au fost crescuţi de o mătuşă, sora mamei. Asta deoarece mama lor a plecat să muncească în străinătate, iar ei au rămas la Vaslui.

Articolul continua dupa recomandari

"Între noi sunt aproape trei ani diferenţã, el fiind mai mare, mereu mã proteja, era foarte atent la tot şi era extrem de protector. Îi înţeleg sacrificiul, pentru cã aşa era şi în viaţa de zi cu zi, avea un caracter desãvârşit”, a declarat Vasile Rotaru, fratele lui Florin, pentru vremeanouă.ro

Acesta a mers la Feteşti, acolo unde soţia lui Florin a ales să fie înmormântat eroul. Acasă îl aşteptau doi băieţi, unul de 3 ani, altul încă nebotezat. Florin nu-i va mai ţine niciodată în braţe, dar ei vor şti mereu că tatăl lor a fost un erou.

Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit sâmbătă în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti. MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele accidentului, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite. De asemenea, MApN a sesizat parchetul Militar. Pilotul decedat avea 400 de ore de zbor din care 250 erau cu MiG - 21.