Incident şocant, vineri la amiază, în Orheiul Bistriței. Două fetiţe cu vârste de 3 şi, respectiv, 6 ani, au fost sfâșiate de un câine, când ieșeau de la căminul cultural din localitatea Orheiul Bistritei, judetul Bistriţa Năsăud.

Copilele se îndreptau spre grădiniţă de la căminul cultural din sat unde făcuseră o ultimă repetiţie pentru spectacolul pregatit cu ocazia Târgului de Crăciun.

Articolul continua dupa recomandari

Un câine ciobănesc german s-a năpustit asupra grupului de copii, educatoare şi câţiva părinţi, înfigându-şi colţii în două fetiţe. 

Numai intervenţia salvatoare a tatălui unuia dintre copii a făcut ca micuţele să nu fie omorâte de animal.

Bărbatul a povestit clipele de groază la care a asistat şi cum a intervenit.

Alesia, cu greu scoasă din colţii câinelui

Echipajele de Prim Ajutor le-au preluat pe fetiţe, ambele cu plagă mușcată la piciorul stâng, fiind transportate la Spitalul Județean, fiind internate pe secția pediatrie.

Cel mai grav muscata a fost micuta de doar 3 ani, Alesia, care cu greu a fost scoasa din gura cainelui. Parintii sunt socati de ele intamplate si le este teama si de viata celorlalti doi copii mai mari care merg la scoala si gradinita.

În prezent, cainele este la adapostul canin de la Bistrita, este tinut sub supraveghere si se asteapta rezultatele analizelor pentru a se stabili daca nu sufera de vreo boala.