Caz halucinant într-un liceu din Reghin. Doi elevi de clasa a X-a au fost găsiţi într-o sală de clasă, aproape în comă alcoolică. S-ar părea că băieţii au venit deja băuţi la şcoală. Un profesor a dat peste ei întâmplător. Comisia de disciplină a Liceului a deschis o anchetă.

Cei doi elevi au lipsit de la prima oră - un curs de practică de la 8 la 9 dimineaţa. În acest timp s-ar fi îmbătat. Au vrut să se întoarcă la şcoală, doar că şi pe drum ar mai fi cumpărat alcool de la un magazin din apropierea unităţii de învăţământ.

Articolul continua dupa recomandari

Profesorul de serviciu i-a găsit absolut întâmplător într-o sală de clasă. Liceenii au fost duşi la cancelarie, acolo unde li s-a şi făcut rău.

Părinţii celor doi elevi au fost alertaţi de îndată, la fel şi medicii. Momentele tensionate au continuat însă. În vreme ce unul dintre ei a fost transportat la spital, de frică, celălalt elev a ameninţat că se sinucide.

Acum amândoi sunt în afara oricărui pericol şi au revenit printre colegi. Primesc însă consiliere psihologică. Profesorii spun că îi ştiau pe amândoi drept elevi buni.

Comisia de disciplină a Liceului analizează acum cazul care a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş. Gestul îi poate costa pe elevii prinşi băuţi puncte bune din nota la purtare, dar nu numai.

În următoarele două săptămâni se va decide ce se va întâmpla mai exact cu elevii.