Medicii spitalului 'Grigore Alexandrescu' din București au explicat cauza morții bebelușului în vârstă de 11 luni, răpus noaptea trecută de o formă severă de gripă.

Potrivit reprezentanților unității medicale, copilul a fost adus, în urmă cu patru zile, la spital, cu o stare generală extrem de gravă.

Articolul continua dupa recomandari

Noaptea trecută, micuțul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat.

''Pe data de 8 ianuarie s-a prezentat în Urgenţă un bebeluş de 11 luni cu stare generală extrem de gravă, cu insuficienţă respiratorie marcată cu toate analizele modificate. S-a testat şi s-a pus diagnosticul de gripă tip A chiar din UPU. S-a internat în secţia de ATI. A fost necesară intubaţia. Nu a răspuns la tratamentul specific. Azi noapte s-a declarat decesul (după 4 zile) după un stop neresuscitabil'', a declarat, duminică, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Raluca Alexandru.

Potrivit acesteia, copilul era din Ilfov.

Băiețelul de 11 luni a fost răpus de o formă severă de gripă la un spital din BucureștiVezi 2 imagini în Galerie

Băiețel de 11 luni, răpus de o formă severă de gripă

Cazul băiețelului de 11 luni a impresionat zeci de mii de oameni după ce mama acestuia a lansat un apel disperat pe o rețea de socializare.

Seara trecută, medicii au anunțat-o pe tânăra mămică despre faptul că micuțul ei are nevoie de sânge pentru a supraviețui.

Apelul lansat pe Facebook a fost distribuit de peste 16.000 de oameni, majoritatea fiind dispuși să doneze pentru a-i salva viața.

Din nefericire, la numai câteva ore de la apel, viața micuțului Ayan s-a frânt din cauza unui stop cardio-respirator cauza de boala extrem de gravă.