Uciderea micuţei Estera rămâne un mister total. Anchetatorii recunosc oficial că nu au în acest moment niciun suspect în cazul crimei de la Baia Mare. A trecut o săptămână de când copila de 5 ani a fost găsită abuzată şi ucisă sălbatic în apropierea casei, dar nu există nicio pistă viabilă pentru prinderea făptaşului.

IPJ Maramaureş a oferit luni după-amiază un comunicat de presă în care recunoaşte că nu există un suspect în acest moment, chiar dacă au fost audiate zeci de persoane şi au fost prelevate inclusiv probe ADN: "Subliniem că, până la acest moment, organelejudiciare nu au dat publicităţii pe nici o cale date referitoare la vreo persoană bănuită de comiterea infracţiunilor în prezenta cauză."

Articolul continua dupa recomandari

Nu mai puţin de 50 de poliţişti iau parte la anchetă, 20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, 10 poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Maramureş, 15 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare şi şase poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române.

În seara de 30 aprilie, Estera a dispărut de acasă în zona Combinatului din Baia Mare şi câteva ore mai târziu a fost găsită de fraţii ei mai mari întreo clădire dezafectată. Era plină de sânge şi prezenta urme de violenţă extremă. Copila a fost violată şi ucisă.