La o săptămână de la declanşarea haosului de la Liceul German din Arad, numărul copiilor care au ajuns la spital creşte dramatic. În total, peste 80 de elevi au avut nevoie de ajutorul medicilor. Mai mulţi părinţi au refuzat să-şi trimită astăzi copiii la ore, deşi autorităţile susţin că nu mai există un pericol. Părinţii se plâng însă că nu au primit informaţii. În mod suspect, elevii s-au simţit rău chiar în prima zi în care cursurile au fost reluate. 

De ieri şi până azi, 26 de copii au avut nevoie de ajutorul medicilor. 

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii lor ştiau că şcoala este sigură. Aproape o săptămână cursurile au fost suspendate, pentru igienizare, după operaţiunea de deratizare şi dezinsecţie. 

Peste noapte, aici, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad au venit alţi trei copii. Unul dintre ei a şi rămas internat. Simptomele pe care aceştia le acuză, greţuri, vărsături, dar şi dureri de cap, spun specialiştii, pot fi asociate oricărei alte afecţiuni.

Aseară, un echipaj de cercetare chimică, biologică, radiologică şi nucleară a reluat verificările în Liceul German. 

George Pleşca, purtător de cuvânt ISU Arad: Au fost prelevate probe. De asemenea, a fost făcută o cercetare cu aparatură din dotare neexistând modificări ale fondului natural în clase şi pe holurile unde s-a făcut cercetarea

Săptămâna trecută, 58 de copii, dintr-un alt corp de clădire, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au prezentat simptomele unei intoxicări. 

Constantin Cătană, director executiv Direcţia de Sănătate Publică: La aceştia nu putem face nicio legătură cu episodul de săptămâna trecută, cu intoxicaţia de la Liceul German. Timp de patru zile s-au spălat absolut toate clasele şi s-au deschis geamurile pentru aerisire din două în două ore

Verificările făcute de cei de la Direcţia de Sănătate Publică atât ieri cât şi astăzi au arătat faptul că în acest corp de clădire nu există niciun pericol. Astfel încât cursurile nu au fost suspendate, iar elevii sunt la şcoală.

Un reprezentant al Avocatului Poporului a început astăzi o anchetă la Liceul German din Arad. În cazul dezinsecţiei care s-a făcut cu o substanţă care nu mai este aprobată în România şi cu o alta care a avut o concentraţie de patru ori mai mare decât cea admisă a fost deschis un dosar penal. Nimeni însă nu este momentan acuzat.