Au plecat la Olimpiadă, dar au ajuns la spital în stare gravă. Cinci dintre elevii care s-au răsturnat sâmbătă cu microbuzul pe un drum din Cluj sunt încă în spital. Două adolescente sunt cel mai grav. Iar profesorii lor fac apel public, pentru donarea de sânge. Şoferul microbuzului susţine că a încercat să evite un dezastru. A tras de volan pentru a nu se ciocni cu o maşină care făcea o depăşire pe contrasens.

Un microbuz cu elevi din Bacău care mergeau la olimpiada naţională de biologie s-a răsturnat pe câmp, în judeţul Cluj.

Articolul continua dupa recomandari

Toţi cei 11 pasageri au fost răniţi, iar imediat a fost activat planul roşu de intervenţie.

Unul dintre elevi, grav rănit, a avut nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD.

CRISTINA FORNADE, medic specialist medicina de urgență: Un baiat in varsta de 16 ani, victima unui accident rutier, este constient, cooperant, stabil hemodinamic. În acest moment este internat la chirugie pediatrica.

În timp ce la Cluj se purta o luptă contracronometru pentru salvarea victimelor, acasă, în Bacău, părinţii copiilor intraseră în panică. A fost nevoie de o celulă de criză la ispectoratul şcolar.

FLORIN LAZĂR, inspector general ISJ Bacău: Am luat legătura cu toţi ceilalţi colegi care au echipaje în coordonare, că e perioada olimpiadelor, să vedem dacă toate loturile sunt în siguranţă şi au ajuns cu bine.

Cinci elevi, profesoara care era cu ei şi şoferul sunt în continuare internaţi. Două fete sunt în stare foarte gravă, iar medicii încearcă să le salveze.

În acest timp, anchetatorii vor să afle ce s-a întâmplat pe şosea. Prima ipoteză a poliţiştilor a fost că şoferul să fi adormit la volan. Bărbatul a spus însă familiei că lucrurile au stat altfel.

”Familia lui este acolo, mi-a spus că a evitat o maşină care depăşea din faţă. Aşa a zis, că a evitat o maşină care venea, depăşea din faţă”, spune un apropiat al șoferului.

Patru dintre elevii răniţi au fost externaţi deja şi vor putea participa luni la olimpiada naţională de la Oradea.