Şantaj sexual la un liceu din Piteşti. Un tânăr de 19 ani a fost prins când primea bani de la o adolescentă pentru a nu face publice fotografii compromiţătoare.

Disperată, fata ajunsese chiar să fure bani din casă, de la părinţi. Abia după câteva luni, familia şi-a dat seama ce se întâmplă, iar poliţia a organizat flagrantul.

Articolul continua dupa recomandari

Ofiţerii încearcă să afle câte eleve de liceu au fost astfel ameninţate. Adolescentele obişnuiesc să-şi facă fotografii atrăgătoare, iar unele pot ajunge în mâinile unor şantajişti.

În urmă cu câteva luni, bărbatul a făcut rost de o fotografie indecentă cu o adolescentă de 16 ani. I-a trimis poza şi i-a cerut bani ca să nu o publice pe internet. 

A fost coleg cu ea, dar de liceu, şi au vorbit pe un grup de WhatsApp. Odată a ameninţat-o: "Dacă nu îmi dai, se va întâmpla ceva urât! O să vezi tu", mărturiseşte fratele victimei.

Disperată, în câteva luni, fata i-a dat peste trei mii de lei. Schema a funcţionat până când fratele ei a început să aibă suspiciuni.

Fratele victimei:

Am urmărit-o, am fost la ea la şcoală... Văzând că dispar bani din casă. A ajuns până să-i scoată bani de pe card unui părinte.

Fratele adolescentei a sunat la poliţie, iar anchetatorii au organizat un flagrant cu bani marcaţi.

Cunoscuţii suspectului susţin că şantajul ar fi fost o practică obişnuită pentru el. Ar fi căutat victime printre eleve de la mai multe licee. Este un fenomen care ia amploare. Statistica oficială a poliţiei arată că numai în primele cinci luni ale acestui an au fost depuse aproape 700 de plângeri penale pentru şantaj. 

Psihologii spun că, în astfel de cazuri, se recomandă consilierea victimelor. 

O tânără din Haţeg a vorbit deschis despre trauma ei din copilărie. Pe canalul de youtube, a împărtăşit cu internauţii o poveste tulburătoare. 

Avea pe atunci 13 ani, iar prietena a trădat-o. 

MAGDA:
Erau pozele mele puse pe holuri, erau pozele mele puse prin oraş, erau pozele mele puse pe maşina tatălui meu. Mi-am pierdut o grămadă de prieteni. Mi-a fost scăzută media la purtare la 4. Am primit o grămadă de ameninţări de la tot felul de tipi.

O experienţă peste care, Magda, a trecut. Şi a mers mai departe. Cu toate că, în cazul ei, nimeni nu a plătit, pentru că nu au fost depuse plângeri. În Argeş, însă, tânărul acuzat de şantaj a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.