Elena Petriu, o minoră în vârstă de 14 ani, a fost dată dispărută, după ce a plecat spre școală și nu s-a mai întors acasă.

Minora este căutată din 14 ianuarie, atât autoritățile, cât și familia făcând un apel la populație pentru găsirea ei cât mai rapidă.

Articolul continua dupa recomandari

Elena a plecat spre școală și a dispărut fără urmă

Fata a plecat acasă, luni, 14 ianuarie, pentru a merge la școală, însă nu a intrat niciodată în sala de clasă și nici vreunu dintre colegii săi nu a văzut-o. Purta o jacheta neagra, pantaloni albi, adidași albi și un rucsac roz.

Alarma a fost dată în aceeași zi, după-amiaza, când mama ei a observat că fata nu s-a întors acasă.

Imediat au existat contacte cu familia prietenului de 18 ani al fetei și din acest motiv, părinții s-au prezentat imediat la secția de poliției din Mortara, pentru a raporta dispariția.

Dispariția Elenei, o situație încurcată

Din acel moment, situația a devenit încurcată. Conform unei ipoteze a poliției, citată de ilgiorno.it, se pare că minora a plecat în mod voluntar cu prietenul ei, un adult de etnie romă, care pare să trăiască într-o tabără nomadă în Lomellina. De asemenea, în momentul de față, tânărul ar fi investigat pentru răpirea copilului.

De asemenea, au existat contacte între "răpitorii" Elenei și părinții ei. O întâlnire a fost stabilită în zona Lomellina pentru returnarea fetei, dar fără succes.

Situația s-a complicat și mai mult, după ce un anume Marius ar fi sunat familia fetei și le-ar fi spus părinților, în limba română, că fiica lor este cu nepotul lui, iar dacă o mai caută, vor muri.

Carabinerii cred că Elena se află ascunsă într-o tabără de romi

Familia este disperată și lansează apeluri peste tot. Cazul Elenei Petriu a fost prezentat și pe Rai 3, în timpul emisiunii "Cine a văzut-o?".

Carabinierii și-au extins căutările în toată Lombardia, deoarece se tem că minora ar fi fost dusă într-o altă tabără de romi.

Mama fetei lansează un apel disperat

"Trebuie să-mi dați fiica înapoi, vă rugăm să o lăsați în pace și să nu o răniți, este doar o fetiță", a spus mama Elenei, cu lacrimi în ochi.

"Adu-o acasă sau las-o unor prieteni pe care îi cunoaștem. Oricine o ascunde va ajunge în închisoare, este o crimă să ascunzi un minor. Nu voi face pace cu nimeni până când fiica mea nu va fi în siguranță și toată lumea va merge în închisoare", a jurat mama fetei.

Mesajul mamei pentru Elena: Te implor, vino acasă

"Eu sunt mama ta și te implor cu toată inima: vino acasă, nu ne lăsa să murim. Nu am mâncat de-o săptămână, știi că tatăl tău e bolnav. Nu asculta vocile din jurul tău, esti mică, poate și confuză, dar îți jur ca daca te vei intoarce nimeni nu-ți va face rău", a spus femeia, în lacrimi.

Colegii de clasă ai Elenei și localnicii organizează un protest la lumina lumânărilor, luni seara, la parcul din Via Bizet din Pioltello.