Fenomenul "Zombie" pare că acaparează tot mai multe oraşe din România, ultimul exemplu în acest sens fiind Baia Mare. Imaginile cu tinerii narcomani care par paralizaţi, vegetând într-un parc, după ce consumă substanţele interzise sunt înfiorătoare.

Iniţial, nebunia acestui drog pare să fi plecat din zona oraşelor Turda şi Câmpia Turzii. Acolo, zeci de tineri au fost filmaţi pe străzi în timp ce erau efectiv paralizaţi de noul tip de drog sintetic, similar cu substanţele etnobotanice.

Articolul continua dupa recomandari

Din păcate, fenomenul "Zombie" ia amploare, iar autorităţile par a fi depăşite. Tot mai multe cazuri apar în numeroase oraşe din ţară.

Ultimul exemplu vine din Baia Mare, acolo unde, în ultimele zile mai mulţi tineri au fost surprinşi pe stradă sau în parc, în timp ce vegetează paralizaţi, sub efectul drogului devastator.

Presa locală a publicat imagini de-a dreptul îngrozitoare.

Mai grav este că locul în care doi dintre tinerii băimăreni au consumat stupefiantele într-un parc aflat la mică distanță de o școală, frecventat de copii.

Despre substanța care acaparează încet România, dar și întreaga Europă, se știe că este produsă în China și Taiwan. Potrivit autorităților, drogul este extrem de puternic – de 15 ori mai puternic decât cocaina și de 20 de ori mai ieftin.