Două fete, ambele în vârstă de 15 ani, şi un căţel, au căzut aproximativ 100 de metri, într-o carieră de piatră din judeţul Tulcea.

Totul s-a întâmplat, ieri după-amiază, în jurul orei 16.30, în zona carierei Bididia din Tulcea.

Articolul continua dupa recomandari

Un apel disperat la numărul unic de urgenţă 112 al mamei uneia dintre fete i-a pus pe jar pe pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Fiica femeii, împreună cu o altă fată, şi-a sunat mama şi a anunţat-o că au căzut în cariera de piatră şi sunt grav rănite.

"După câteva momente a venit și al doilea apel, era una dintre cele două. Nu știau unde se află.
Un echipaj de pompieri a răspuns apelului. Dispecerul a păstrat legătura telefonică până au ajuns salvatorii la ea, în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele. Cele două au fost într-un târziu văzute, erau pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime. Cea care sunase abea se mai ținea", se arată într-o postare pe Facebook a ISU Tulcea.

Două fete din Tulcea au căzut în cariera de piatră de la BididiaVezi 3 imagini în Galerie

Plutonier major Arhire Iulian a fost cel care a coborât în rapel pe peretele carierei de piatră, ajuta de colegi, şi le-a ajutat pe cele două fete.

"A reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua fată. Poziția ei era dificilă și nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura. Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția. După extragerea celei de a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel. Cele două au fost preluate de o ambulanță a Serviciului de ambulanță județean", au mai scris pompierii pe Facebook.