Sportul în sarcină le ajută pe femei să doarmă mai bine, să prevină afecţiunile, dar şi să nască bebeluşi mai sănătoşi. O confirmă medicii, care recomandă cel puţin 30 de minute de exerciţii fizice pe zi pentru gravide.

Diana este însărcinată în luna a patra. Şi, chiar dacă viaţa ei este pe cale să se schimbe, nu-şi schimbă şi obiceiurile. 

Articolul continua dupa recomandari

Ştie exact ce face. Fostă sportivă de performanţă, Diana Ştirbu este, de 9 ani, instructor internaţional de kangoo jumps. Cum săriturile sunt interzise în timpul sarcinii, se concentrează pe exerciţii mai uşoare. 

Totuşi, cele mai multe viitoare mame se tem să facă sport în timpul sarcinii. O arată statisticile: mai bine de jumătate dintre femeile cu o sarcină sănătoasă nu fac suficiente exerciții fizice. Nimic mai greşit, spun medicii. 

Sportul în sarcină aduce numeroase beneficii. <CARTON 1> Specialiştii recomandă ca femeile gravide să efectueze cel puţin 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi, de cel puţin 3 ori pe săptămână. Diana le ajută şi pe alte viitoare mame să se menţină în formă. 

Partea cea mai bună este că după ce apare copilul, perioada asta de refacere nu mai durează atât de mult, şi scapi de kg adunate, medicul meu de exemplu mi-a spus că trebuie să iau maximum 10 kg în sarcină, în acest moment eu sunt în luna a 4-a şi nu m-am îngrăşat nici măcar un gram.

După ce devin mame, femeile se pot întoarce în sala de sport în numai două săptămâni, în cazul unei naşteri naturale, dar nu mai devreme de 6 săptămâni, în cazul operaţiei de cezariană.