Descoperire şocantă pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti! Poliţiştii au descoperit că o femeie şi un bărbat aveau în stomac mai bine de 2 kilograme de cocaină.

Potrivit procurorilor DIICOT, totul s-ar fi întâmplat pe 10 noiembrie, în jurul orei 15.10, atunci când cei doi suspecţi, cetăţeni brazilieni, au aterizat pe aeroportul Henri Coandă din Capitală, călătorind pe ruta Sao Paolo (Brazilia) - Zurich (Elveţia) - Bucureşti.

Articolul continua dupa recomandari

"Cu ocazia efectuarii formalităţilor de frontieră, existând suspiciuni că aceştia transportă substanţe interzise, persoanele în cauză, respectiv Rodrigues Gomes Verice şi Lourenco Da Silva Weslley, au fost supuse unui control cu raze X, ocazie cu care au rezultat indicii că inculpaţii dețin în corp, în cavitatea stomacală, substanțe stupefiante.

Prin  ordonanța  din data de 10.11.2017 a DIICOT-Structura Centrală s-a dispus examinarea fizică, inclusiv investigații și măsuri medicale pentru a se elimina substanțele sau obiectele străine despre care existau indicii că ar conține droguri din corpul inculpaților Rodrigues Gomes Verice și Lourenco Da Silva Weslley", se arată într-un comunicat al DIICOT.

Droguri 'eliminate' în sediul DIICOT

Conform anchetatorilor, cei doi suspecţi au fost conduşi la sediul DIICOT, acolo unde Gomes Verice Rodrigues (femeia în vârstă de 41 de ani) a eliminat 15 caşete de culoare albă. Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Floreasca, acolo unde a eliminat ultima parte din obiectele deţinute în stomac, respectiv 114 caşete, cantitatea totală de cocaină fiind de 1,537 kg.

Cel de-al doilea suspect a fost ţinut la sediul Spitalului de Urgenţă Floreasca, până la data de 12 noiembrie, acolo unde a eliminat obiectele deţinute în corp, respectiv 43 de caşete, cantitatea totală fiind de 426,4 grame de cocaină.

De asemenea,  data de 10.11.2017 până la data de 12.11.2017, la sediul Spitalului de Urgență Floreasca, inculpatul Lourenco Da Silva Weslley a eliminat la rândul său obiectele deținute în corp, respectiv 43 (patruzecișitrei) cașete de culoare albă, în cantitate totală de 426,4 grame cocaină.

În urma cercetărilor, procurorii DIICOT au stabilit că cei doi urmau să transporte drogurilor la Istanbul, Turcia, transportul urmând a fi efectuat cu autocarul.

Astăzi, cei doi suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.