Dani Mocanu a fost trimis în judecată de procurori, în stare de libertate, pentru incitare la ură sau discriminare, din cauza unui videoclip de pe YouTube.

Manelistul este acuzat că prin melodia sa a incitat la ură împotriva femeilor, motiv pentru care a fost trimis în judecată.

Articolul continua dupa recomandari

'Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, interpret de muzică, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare', se arată într-un comunicat al anchetatorilor.

Totul din cauza melodiei cu numele 'Curwa' pe care Dani Mocanu a urcat-o pe YouTube şi în care manelistul ironizează o tânără care locuia la ţară şi pe care a transformat-o în prostituată.

'În data de 27 aprilie 2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg, la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului', au mai arătat procurorii într-un comunicat de presă.

Dosarul lui Dani Mocanu a fost trimis la Judecătoria Piteşti.

Cu toate că videoclipul reprezintă motivul pentru care manelistul va fi judecat, acesta este în continuare activ pe YouTube, având astăzi 20,1 milioane de vizionări.