Cutremur uriaș în România, în această noapte, resimțit în mai multe orașe, inclusiv București. Potrivit primelor informații, seismul a avut o magnitudine de 5,8 pe scara Richter.

UPDATE. INFP a anunțat că magnitudinea seismului produs în această noapte a fost modificată la 5,8 pe scara Richter.

Articolul continua dupa recomandari

Mai mult, adâncimea la care s-a produs seismul a fost actualizată de la 200 de kilometri la numai 150 de kilometri.

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orașe: Nehoiu(17km), Covasna(33km), Întorsura Buzăului(37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km).

UPDATE. Institutul Național pentru Fizica Pământului a anunțat, în această noapte, că seismul a avut o magnitudine de 5,7 pe scara Richter.

Conform informațiilor oferite de autorități, nu există victime sau pagube materiale.

Cutremurul, produs în zona seismică Vrancea, a durat aproximativ 20 de secunde, iar în București, la etajele superioare, s-a simțit foarte puternic.

Potrivit INFP, seismul s-a produs la ora 03.38 (ora României), în zona seismică Vrancea, județul Covasna, la o adâncime de 200 de kilometri.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, niciun român nu a sunat la numărul unic de urgență 112 după cutremur pentru a semnala anumite pagube omenești sau materiale.

Potrivit autorităților, sistemul Ro-Alert funcționează, însă niciun român nu a primit SMS prin intermediul acestuia pentru că nu au exista victime omenești sau pagube materiale.

Concret, sistemul funcționează, în cazul unui seism, doar dacă există pagube materiale, respectiv clădiri în pericol să se prăbușească, pentru ca oamenii să cunoască aceste informații și să se evite astfel pierderea de vieți omenești.