Tânărul care şi-a ucis iubita lângă pădure, la Hălăuceşti are 20 de ani. Ce a făcut după crimă i-a şocat pe sătenii veniţi să vadă grozăvia. O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost găsită moartă pe un câmp, având mai multe lovituri în zona capului, cel care a ucis-o fiind prietenul fetei, care şi-a recunoscut fapta şi a fost reţinut.

Potrivit anchetatorilor, cel care a sunat la 112 a fost chiar prietenul tinerei, în vârstă de 20 de ani, care a spus că a găsit-o pe fată pe un câmp situat la trei kilometri de localitatea Hălăuceşti, ângă o pădure, şi că aceasta avea urme de lovituri în zona capului.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţiştii ajunşi la faţa locului l-au încătuşat pe băiat şi l-au urcat într-o maşină, unde acesta a adormit, spre stupefacţia sătenilor veniţi la locul grozăviei: "Ia uite la ăsta, ăl doare la bască!", a comentat unul dintre oamenii aflaţi la locul crimei.

Vezi 3 imagini în Galerie

Un echipaj al Ambulanţei a mers la faţa locului, medicii constând decesul fetei. Cadavrul tinerei a fost dus la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, unde va fi făcută necropsia.

Tânărul a fost audiat de către procurori pe tot parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după ce s-a trezit, iar după ce a negat că el ar fi autorul crimei, şi-a recunoscut în cele în urmă fapta.

Sâmbătă dimineaţă, el a fost reţinut, apoi a fost dus la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii crimei. În funcţie de rezultatul expertizei psihiatrice, anchetatorii vor decide dacă vor solicita judecătorilor emiterea mandatului de arestare pe numele tânărului.

El e suspectat că se afla sub influenţa unor substanţe halucinogene în seara de vineri, când a comis crima.