Ionel Lepa a fost reţinut pentru 24 de ore şi, ulterior, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Astăzi, criminalul poliţistului Cristian Amariei a făcut primele declaraţii în faţa anchetatorilor.

Criminalul Ionel Lepa a fost adus, în această dimineaţă, flancat de mascaţi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

Articolul continua dupa recomandari

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că în timpul audierilor, Ionel Marcel Lepa a recunoscut că l-a ucis pe poliţistul Cristian Amariei şi a spus că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat.

Le-a mărturisit procurorilor că nu a intenţionat să-l omoare pe agent.

A ţintit la picioare, însă arma s-a descărcat în pieptul şi gâtul poliţistului din Recaş, care a murit la scurt timp. 

A declarat că s-a speriat şi s-a ascuns prin zone cu vegetație, în pădure. Apoi a încercat să-şi acopere prietenul din Remetea Mare, în casa căruia a fost capturat.

Ionel Lepa, arestat pentru 30 de zile

Lepa a spus că nu a luat legătura cu tânărul după crimă, că s-a dus luni noapte la el acasă, în Remetea Mare, şi s-a ascuns într-o încăpere care nu era folosită de cei ai casei.

Pe numele lui Ionel Marcel Lepa a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Timiş au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Reamintim că duminică, 2 iunie 2019, poliţistul Cristian Amariei a fost împuşcat mortal de Ionel Marcel Lepa, un bărbat urmărit internaţional.

Tragedia s-a produs în satul Izvin, acolo unde poliţistul Amariei şi colegii săi au organizat o acţiune pentru prinderea suspectului.

În momentul în care a fost încolţit, Lepa l-a împuşcat pe poliţist de două ori, apoi a fugit. După 36 de ore, Ionel Lepa a fost prins într-o casă din localitatea Remetea Mare.