Un criminal a evadat ca să ucidă din nou! Bărbatul era închis în penitenciarul Găeşti pentru că îşi omorâse soţia, iar acum plănuia să atace o altă femeie, care îi refuzase avansurile. Se îndrăgostise de ea chiar în timp ce îşi executa condamnarea în regim deschis. Deşi o ameninţase cu moartea, individul nu era considerat periculos şi era liber să iasă singur pe străzi.  

Operațiunea a mobilizat zeci de forţe de ordine. La ora 20 şi 20 de minute, poliţiştii şi mascaţii îl imobilizează pe Constantin Creţu în parcarea unui restaurant din localitatea Găeşti. O tragedie anunţată este evitată în ultimul moment.

Articolul continua dupa recomandari

Fugarul în vârstă de 35 de ani era hotărât să ucidă. Venise pe urmele unei angajate a restaurantului, de care se îndrăgostise. Femeia spune că a primit un telefon de ameninţare cu câteva ore înainte. Ar fi fost hărţuită de individul pe care îl refuzase de mai multe ori. 

(Reporter): De cât timp ai o relaţie cu ea?

(Deținut): Aproape un an.

(Reporter): Şi te îndrăgostiseşi de ea?

(Deținut): Da, normal.

(Victima): Făcuse o obsesie.

(Reporter): O obsesie? Vă spunea mereu că vă iubeşte?

(Victimă): Da. Şi să plec cu el. Nu am vrut să cedez şi a zis că pleacă de acolo să mă omoare.

Constantin Creţu era încarcercat la penitenciarul Găeşti de trei ani, după ce fusese închis şi la Iaşi. A fost condamnat la închisoare cu executare pentru că şi-a ucis soţia. Şi totuşi, avea un regim deschis de detenţie. Adică, avea dreptul să lucreze opt ore pe zi la o fabrică de cherestea din oraş fără să fie supravegheat. De acolo a fugit în jurul orei 17. Camerele de supraveghere au surprins momentul. 

Ionela Claudia Ispas, purtător de cuvânt al Penitenciarului Găești: În fiecare penitenciar, se constituie o comisie pentru stabiliarea, individualizarea şi schimbarea regimului de executare a pedepsei privative de libertate. Persoana în cauză a întrunit condiţiile pentru regimul deschis de executare a pedepsei privative de libertate.

Mai exact, deţinutul nu mai era considerat un pericol public. Mai avea trei de ani din pedeapsă şi ar fi fost un om liber. 

Femeia ameninţată a fost audiată de poliţişti. Este căsătorită şi are doi copii. Bărbatul care a evadat ar putea primi acum încă trei ani de închisoare pentru părăsirea fără autorizare a punctului de lucru.