În crima de la Hălăuceşti, anchetatorii au aflat noi detalii despre moartea adolescentei de 16 ani, ucisă de iubit lângă o pădure. Carmen a fost abandonată pe câmp de tânărul de 20 de ani care apoi a sunat la 112 şi a anunţat nenorocirea.

Fata de 16 ani şi ucigaşul ei de 20 de ani trăiau pe spinarea tatălui tânărului, care era imobilizat în scaunul cu rotile, având mâinile şi picioarele amputate, scrie ziaruldeiaşi.ro. Cei doi tineri îl purtau pe bătrân prin Paşcani, Roman, sau Târgu Frumos, şi-l puneau să cerşească. 

Articolul continua dupa recomandari

Vineri noaptea, o fată de 16 ani a fost găsită în câmp, lângă pădure, decedată. Din primele cercetări după efectuarea necropsiei ar reieşi că băiatul de 20 de ani, prietenul fetei, a ucis-o pe adolescentă acoperindu-i nasul şi gura cu mâna, sufocând-o.

De asemenea, pe corpul fetei au fost găsite foarte multe urme de lovituri puternice, de mâini şi de picioare, semne ale unei agresiuni constante. Tânărul din Hălăuceşti care şi-a ucis prietena, agresiunea petrecându-se la marginea unei păduri de lângă Siret, era cunoscut în comunitate drept un "aurolac". Ioan Manole, în vârstă de 20 de ani, era văzut des de către localnicii din Hălăuceşti cu punga de prenadez la gură. Acesta era însoţit mereu prin comună de prietena lui minoră, cu domiciliul în Târgu Frumos.

Vezi 2 imagini în Galerie

"Au avut casă în Hălăuceşti în urmă cu vreo 20 de ani, dar s-a dărâmat între timp, după moartea soţiei lui. Tatăl lor făcea chirpici şi stătea toată ziua în apă rece, cu mâinile şi picioarele. Mai întâi i-au amputat un picior, apoi un altul, apoi mâinile. Băiatul care a omorât fata împingea căruciorul tatălui şi stătea toată ziua cu punga de aurolac la gură. I-am spus de vreo câteva ori că ne face de râs, însă nu a ascultat. Ei stăteau într-o baracă la marginea satului, la aproximativ un kilometru de locul unde a fost găsită fata moartă.", a spus Iosif Anton, primarul comunei Hălăuceşti.

Din câte se pare, crima ar fi avut loc pe fondul unei ieşiri violente a băiatului, Ioan Manole, care ar fi fost supărat că fata vrea să plece definitiv la Târgu Frumos, să îl părăsească.

Vineri la amiază, cei doi au mers spre râul Siret, iar la marginea unei păduri din apropierea Siretului ar fi izbucnit o ceartă între ei, iar băiatul a început să o lovească pe fată cu pumnii şi picioarele.

La un moment dat, băiatul ar fi lovit-o pe fată cu un obiect contondent, fata căzând. Ulterior acestui episod băiatul ar fi sufocat-o. Tânărul a sunat în final la numărul 112, şi a spus că fata nu mai respiră. Iniţial, la locul cercetării Manole a negat în faţa poliţiştilor că ar fi ucis-o el, spunând că el doar a găsit-o, însă în urma audierilor din noaptea de vineri spre sâmbătă acesta a recunoscut fapta.

Tot sâmbătă noaptea, băiatul a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola“, unde este expertizat în prezent.