Noi detalii în cazul crimei de la Botoşani. Anchetatorii ar putea avea o nouă pistă, după ce au ridicat noi probe de sub unghiile tinerei ucise cu 32 de lovituri de cuţit, în pădurea de la Pacea. 

Potrivit legiştilor, Petronela şi-ar fi zgâriat agresorul în timp ce se lupta pentru viaţa sa, iar noile probe ridicate vor fi analizate, stabilindu-se astfel dacă există celule epitaliale şi de la alte persoane, decât de la adolescentul Bogdan Ionel, care a recunoscut deja crima comisă. 

Articolul continua dupa recomandari

Toate probele adunate până la momentul de faţă îl indică doar pe acesta din urmă drept autorul crimei. Mai mult, adolescentul era zgâriat când a ajuns la audieri.

”Acum există posibilitatea la un moment dat să se constate că o fi și ADN-ul și a altei persoane, celule epiteliale de la alte persoane. Dar durează până vezi așa ceva”, a declarat Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Petronela Mihalachi, în vârstă de 18 ani a fost ucisă cu sânge rece, cu 32 de lovituri de cuţit, de un tânăr de 16 ani, Bogdan Ionel. Rezultatele necropsiei arată că toate loviturile aplicate au fost în zona pieptului, atingând inima şi alte artere.

Fata a fost găsită fără viaţă în pădurea de la Pacea, în apropierea unui cimitir. 

La momentul de faţă nu există indicii suficient de clare pentru ca ancheta să fie extinsă. Iubita criminalului de 16 ani este în continuare internată la Psihiatrie, unde este ţinută sub tratament şi atent supravegheată, pentru a nu face un gest necugetat. Pentru moment, starea sa psihică nu permite să fie audiată.

Când medicii vor permite ca minora să dea declaraţii în faţa anchetatorilor, ea va avea calitatea de martor.

„Aceste piste pe care le spune toată lumea, nu poți să nu le iei în considerare, dar trebuie cercetate. Deocamdată nu avem date suficiente ca să bănuim pe altcineva din punct de vedere procedural. Nu există o extindere asupra vreunei alte persoane care să fie complice sau instigator. Nu avem nimic cu privire la altă persoană”, a adăugat Valeriu Chihaia, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.