Natura şi-a arătat, din nou, forţa devastatoare. În Prahova, trei copii au murit, iar fratele lor este dispărut, după ce viitura le-a smuls casa din pământ şi i-a luat cu tot cu pat. Un râu, care are cel mult patru metri, a ajuns acum la 60 de metri, după ploile din ultimele zile. Oamenii privesc neputincioşi dezastrul: din case le-au mai rămas doar zidurile, iar animalele le-au murit înecate în curţi.

La Sângeru, viitura a lovit cu atâta forţă încât a smuls o casă din pământ. O femeie şi cei patru copii au fost luaţi cu tot cu pat de şuvoaie.

Articolul continua dupa recomandari

”Cand a venit de sus a luat-o cu totul, domnule, a darmat casa. Uite unde a ajuns casa ei. Acolo i-a luat casa, masa. S-a dus cu totul”, spune un localnic.

Tânăra şi cei 4 copii au fost luaţi în timp ce se aflau în pat. Femeia a reuşit să se salveze, după ce s-a agăţat de un ciot de copac. Râul Cricovul Sărat, care de obicei are 4 metri, s-a umflat atât de mult încât a ajuns la 60 de metri.

După o noapte de căutări, autorităţile au găsit, din nefericire, trei din cei patru copii fără suflare: un bebeluş de 9 luni, sora lui de trei ani şi fratele de cinci ani.

Cel de al patrulea copil, în vârstă de 2 ani, este în continuare căutat. Peste 100 de pomieri şi jandarmi participă la misiune alături de localnici.

E prăpăd şi în localitatea de lângă, Lapoş. Din unele case nu au mai rămas decât zidurile, iar altele sunt pline de mâl. Copacii au fost rupţi din rădăcini.

”Cateii erau legati, i-am gasit inecati, maşina era in garaj. Maşina din spate a dus-o în garaj, a proptit-o în magazie”, povestește un sinistrat.

În alte 14 localităţi din Prahova vremea extremă a făcut ravagii. Drumurile sunt distruse, sute de case au fost inundate, iar maşinile au fost luate pe sus.

Apele învolburate au măturat şi asfaltul în calea lor.