Criminaliştii FBI au finalizat expertiza oaselor găsite în liziera din Caracal. Nu au putut stabili nici ei o identitate. La cinci luni de la arestatea lui Gheorghe Dincă, nu există  probe clare că Luiza a fost ucisă. Astăzi, complicele lui Dincă a recunoscut că a participat la violul tinerei. Procurorii spun că dosarul ar putea fi trimis în judecată până la finalul anului. 

Sunt cinci luni de când zeci de poliţişti şi procurori intrau în casa groazei din Caracal. Dimineaţa zilei de 26 iulie a fost momentul în care numele Gheorghe Dincă a îngrozit o ţară întreagă. 

Articolul continua dupa recomandari

Anchete, suspiciuni, audieri, reconstituiri, săpături, expertize, toate au dus la conturarea unui profil de criminal în serie. Au rămas, însă, multe întrebări fără răspuns. Printre ele, misterul dispariţiei Luizei Melencu. 

Probele de sânge din casă arată prezenţa fetei acolo, dar crima e susţinută doar de declaraţia lui Dincă. În anchetă a mai apărut şi un presupus complice -  Ştefan Risipiţeanu. 

Astăzi, procurorii DIICOT i-au adus pe amândoi la audieri, pentru o confruntare. Risipiţeanu şi-a schimbat din nou declaraţia. 

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: Ultima variantă pe care a dat-o acum în faţa noastră, a recunoscut acest viol, aşa cum Dincă a denunţat

Între timp, raportul FBI referitor la oasele din lizieră a fost finalizat. Nu a ajuns pe hârtie la DIICOT, dar surse din anchetă spun că au fost comunicate rezultatele. 

Pentru a putea identifica date dintr-un profil ADN este nevoie ca din materialul extras să rezulte o serie întreagă de indicatori. În cazul nostru, secvenţa necesară nu este completă. 

Din acest motiv, după analizarea fragmentelor osoase găsite în lizeră, nici specialiştii FBI nu au reuşit să obţină date care să contureze un profil ADN. În lipsa acestuia nicio comparaţie cu un alt profil genetic nu a fost posibilă, în acest caz, cu cel al mamei Luizei Melencu. 

Stelian Iordache, bunicul Luizei: Acum ni s-a întărit convingerea că Luiza nu a fost omorâtă aşa cum s-a spus şi cum ni se spune. Am siguranţa să fac afirmaţia că Luiza a fost dată din acea parcare spre Craiova

Procurorii au adăugat astăzi o altă acuzaţie pe numele lui Gheorghe Dincă: profanare de cadavre. Procurorul general susţine că ancheta este la final, aşa că, până la sfârşitul anului, Dincă ar putea fi trimis în judecată.