Anchetă în Poliţia Română după ce doi ofiţeri de carieră au fost prinşi noaptea trecută băuţi la volan. Un chestor şi un comisar-şef au fost opriţi de colegii lor de la Rutieră, la doar câteva ore distanţă. Veneau de la aceeaşi petrecere, unde unul dintre ei îşi serbase ziua de naştere. Fără să ezite, s-au urcat la volan, în maşinile de serviciu. "O greşeală impardonabilă" - este declaraţia pentru Observator a comisarului-şef care are acum dosar penal.

După o petrecere la care, în mod evident, alcoolul a avut un rol principal, primul care a fost tras pe dreapta de agenţii de la Rutieră a fost chestorul Ionuţ Stan. Fost adjunct al Poliţiei Române, actual şef al Direcţiei de Cazier Judiciar din IGPR.

Articolul continua dupa recomandari

Etilotestul a arătat avea 0.16 miligrame per litru, alcool pur în aerul expirat. Chestorul a primit o amendă de 1.305 lei, i-a fost suspendat permisul şi se află acum în cercetare disciplinară. Trei ore mai târziu a venit rândul sărbătoritului. De data asta alcoolemia se încadra la întocmirea unui dosar penal. Comisarul şef Cornel Drumariu a reacţionat pentru Observator.

(Sonia Simionov, reporter): Bună ziua, domnule comisar-şef! Sonia Simionov, de la Observator, Antena 1, vă deranjează.

(Comisar-șef Cornel Drumariu): Vă rog.

(Sonia Simionov, reporter): Am înţeles că aţi avut o mică problemă. Şi mă gândeam să vă cer şi dumneavoastră un punct de vedere.

(Comisar-șef Cornel Drumariu): A vorbit biroul de presă, nu mai, nu discut, n-am nici starea şi nici locul.

(Sonia Simionov, reporter): Mi se pare corect din partea mea să vă sun.

(Comisar-șef Cornel Drumariu): A fost greşeala mea, o greşeală impardonabilă, atât! Se fac cercetări, nu mai discutăm acum.

(Sonia Simionov, reporter): Dar dumneavoastră aţi băut, înainte de a vă urca la volan?

(Comisar-șef Cornel Drumariu): Nu.

Câteva secunde mai târziu, comisarul-şef se răzgândeşte.

(Comisar-șef Cornel Drumariu): Vă rog foarte mult. Nu mai discut!

(Sonia Simionov, reporter): Păi, mi-aţi spus că n-aţi băut.

(Comisar-șef Cornel Drumariu): Nu am spus nimic şi nu spun nimic, vă rog mult de tot. O zi bună!

Nu e chiar bună. Şeful Poliţiei Sector 4 din Bucureşti a primit, cadou de ziua lui de la colegi - o amendă, permisul suspendat şi un dosar penal pentru că a condus băut.

DIANA SARCA, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: De asemenea, a fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru recoltare de probe biologice.

Cu privire la cei doi poliţişti a reacţionat şi Ministrul de Interne.

CARMEN DAN, Ministrul de Interne: Felicitări poliţiştilor de la Brigada Rutieră Bucureşti pentru felul în care au acţionat. Mai departe, nu pot să nu fiu dezamăgită de aceste două situaţii. Ar fi fost extraordinar dacă ar fi sărbătorit în afara orelor de program şi, în situaţia în care au consumat băuturi alcoolice, ar fi plecat către casă nu la volanul vreunei maşini, cu atât mai puţin la volanul maşinii de serviciu.

Carmen Dan a mai precizat că aşteaptă foarte repede rezultatele anchetelor corpurilor de control.

Numai în primele trei luni ale acestui an, poliţiştii din Bucureşti, au deschis 148 de dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au dat 227 de amenzi.