UPDATE 12:50 - Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Portocaliu de viscol, valabilă astăzi, de la ora 12:30, până la ora 18:00, pentru zona de munte a județelor Brașov, Sibiu și Covasna.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala, la peste 1.700 de metri altitudine, intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității sub 50 de metri.

Articolul continua dupa recomandari

Zonele afectate vor fi, localitățile Brașov, Ghimbav, Predeal, Râșnov, Săcele, Zărnești, Bran, Cristian, Holbav, Moieciu, Poiana Mărului, Sâmbăta de Sus, Tărlungeni, Vama Buzăului, Viștea, Vulcan (județul Brașov), Tălmaciu, Boița, Racovița, Râu Sadului, Turnu Roșu (județul Sibiu), Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc, Barcani, Boroșneu Mare, Brateș, Brețcu, Catalina, Comandău, Estelnic, Ghelința, Lemnia, Mereni, Ojdula, Poian, Sânzieni, Sita Buzăului, Zăbala, Zagon (județul Covasna).

-------------------------------------

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei, valabilă la nivelul întregii țări, din această dimineață până sâmbătă, la ora 2:00. De asemenea, meteorologii au emis mai multe avertizări nowcasting de ninsori şi viscol, valabile astăzi, în mai multe judeţe, în zona de munte.

Astfel, până la ora 10:00, în judeţlele Neamţ şi Suceava, în zona de munte, se vor semnala, la altitudini de peste 1700 m, ninsori şi intensificări ale vântului ce vor atinge și depăși la rafală 90 km/h, viscolind sau spulberând zapada.

De asemenea, până la ora 8:00, în judeţul Caraş-Severin, tot în zona de munte, la peste 1800 m altitudine, se vor semnala ninsori şi intensificări ale vântului care la rafală vor depăși 80 km/h.

ANM a emis miercuri o atenționare Cod galben de vânt puternic, ninsoare și polei, valabilă la nivelul întregii țări, de vineri dimineața până sâmbătă, la ora 2:00.

Conform ANM, în intervalul 2 decembrie, ora 8:00 — 3 decembrie, ora 2:00, se vor semnala intensificări ale vântului în vest, sud și estul țării, iar pe arii restrânse polei. De asemenea, vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscolite în zonele de munte, în nordul și centrul țării.

În intervalul menționat, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în Crișana, Banat, Oltenia și Muntenia, iar în seara zilei de vineri, 2 decembrie și în prima jumătate a nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 decembrie), mai ales în Dobrogea și în sudul și centrul Moldovei. Rafalele vor depăși 55...65 km/h și pe arii restrânse 70...75 km/h. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitații mixte care vor favoriza formarea poleiului.

De asemenea, în nordul și centrul țării, dar mai ales în zonele de munte va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susținute, viscolind și troienind zăpada. Îndeosebi în zona înaltă a Carpații Meridionali, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.