Pârtiile din Poiana Braşov au fost pline şi în ultima zi din vacanţa de sărbători. Mai ales că la altitudine a nins ca în poveşti aproape toată ziua. Pe lângă turiştii români, staţiunile au fost pline duminică şi de petrecăreţi veniţi din Republica Moldova sau Ucraina, care se pregătesc de sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi.

A nins toată ziua în Poiana Braşov, iar bucuria zăpezii a fost împărtăşită de mii de turişti. Cine a încercat sania a avut nevoie doar de curaj şi oase tari. Cu schiurile, însă, a fost o altă poveste.

Articolul continua dupa recomandari

Instructor de schi la 90 de ani

Nu este niciodată prea târziu să iei lecţii, iar acest lucru îl ştie cel mai bine George Eftimie. La 90 de ani este cel mai în vârstă instructor de schi din ţară.

Prezent zilnic pe pârtia Bradu, seniorul predă atât copiilor, cât şi celor mai în vârstă. Are secretul său pentru a se menţine în formă.

George Eftimie, instructor senior: Folosesc un sistem pe care l-am văzut la Neagu Djuvara. Adică cu apă rece fac o frecţionare începând cu piciorul drept, apoi stângul, mâna dreaptă, mâna stângă.

O metodă numai bună, mai ales de gerul Bobotezei. Au fost minus nouă grade celsius, de Bobotează, în Poiana Braşov, dar din cauza rafalelor de vânt, temperatura resimţită a fost şi de minus 15 celsius. Asta nu i-a descurajat, însă, pe turişti.

Nu toţi turiştii au stat în frig. Veniţi de peste Prut, mii moldoveni care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi s-au încălzit în hotel, în aşteptarea ospăţului de seară.

O treime dintre unităţile de cazare din principalele staţiuni montane au fost rezervate, anul acesta, de cetăţeni din Republica Moldova sau din Ucraina.