O cheamă Nabi şi, de doi ani, ar fi trebuit să trebuit să iasă la pensie. Însă câinele, ofiţer al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, este atât de apreciat de şefii săi, încât aceştia nu sunt dispuşi să renunţe prea curând la ea. Mai ales că, acum câteva zile, a descoperit o jumătate de kilogram de cocaină într-o maşină care intra în ţară.

Napaba are 8 ani şi 7 luni, iar conform legii ar fi trebuit să iasă la pensie de mai bine de doi ani. Dar rezultatele excepţionale obţinute atât la concursuri cât şi la locul de muncă i-au determinat pe superiori să o pastreze în serviciu activ.

Articolul continua dupa recomandari

Agent Şef adjunct Liviu Marian, SPF Drobeta Turnu Severin: Am participat la un concurs international unde am obtinut locul 4 international la detectare stupefiante.

Recent Napaba, Nabi cum o alintă partenerul ei, a avut una dintre cele mai mari capturi din viaţa ei. Jumătate de kilogram de cocaină, ascunsă în maşina unui cuplu din Bucureşti.

În cei 8 ani şi jumătate de când sunt o echipa specializată în detectarea drogurilor, cei doi poliţişti au avut rezultate de 10. Nabi nu este singurul ofiţer canin din frontiera cu Serbia.

Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi: Politia de frontiera mehedinti are un nr de 37 de catei politisti care sunt specializati pt misiuni de patrulare si interventie stupefiante si explozibilul.

Câinele poliţist şi agentul şef Liviu Marian sunt buni prieteni şi în timpul liber.

Agent Şef adjunct Liviu Marian, SPF Drobeta Turnu Severin:  Ea este ca si al 3 copil al meu. Am crescut-o de la 4 luni. Am facut elemente de specializare si rezultatele nu au intarziat sa apara.

Nabi se antrenează zilnic timp de 5 ore. Totul pentru a păzi frontiera României de traficanţi şi răufăcători.