Atenţie, şoferi! Ungaria anunţă restricţii de acces în Ungaria pentru camioanele de peste 7,5 tone, începând de sâmbătă noapte, pentru Rusaliile catolicilor.

Camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei începând de sâmbătă, de la ora 23.00 şi până luni, la aceeaşi oră, au anunţat autorităţile de frontieră, în această perioadă catolicii sărbătorind Rusaliile.

Articolul continua dupa recomandari

Poliţia de Frontieră Arad arată, într-un comunicat de presă transmis vineri, că începând de sâmbătă, de la ora 23.00 şi până luni, la ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei este restricţionată circulaţia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, deoarece credincioşii catolici sărbătoresc Rusaliile.

În cele 48 de ore de restricţie, în Ungaria vor putea intra doar automarfarele cu animale vii şi produse perisabile.

”La reluarea traficului pentru autovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru astfel de mijloace de transport. Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale. În intervalul menţionat, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale”, precizează comunicatul.

În judeţul Arad, autorităţile se aşteaptă ca marţi dimineaţă să se formeze coloane de automarfare pe DN 7, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi pe autostrada pan-europeană, înainte de intrarea în PTF Nădlac II. Astfel, la ridicarea restricţiilor, autorităţile recomandă să fie folosite şi alte puncte de trecere.

Sursa: News.ro