Mai mulţi câini chinuiţi au fost găsiţi în curtea unei mănăstiri din Năvodari, legaţi cu lanţuri de stâlpi. În total, 17 câini erau legaţi în lanţuri, iar potrivit unor voluntari aceştia primeau apă doar marţi şi joi.

Descoperirea a fost făcută de voluntarii unei asociaţii de protecţie a animalelor.

Articolul continua dupa recomandari

"În general, când te gândeşti la o biserică, te gândeşti la linişte şi la compasiune, dar astăzi am simţit contrariul. Managerul unui adăpost public m-a sunat cu câteva zile în urmă şi mi-a spus că există o situaţie urgentă într-o biserică din Năvodari, unde un preot are 17 câini, fiecare dintre ei ţinut într-un lanţ de o jumătate de metru, fără mâncare şi apă şi dormind sub cerul liber. Şi gândiţi-vă că vremea rea vine în curând. Ei au spus că le dau mâncare şi apă în zilele de marţi şi joi. Câinii sunt foarte prietenoşi", a scris Gea, o reprezentantă a asociaţiei.

Poliţiştii s-au autosesizat, astăzi, după ce cazul a fost publicate pe Facebook şi în presa locală.

"Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari s-au deplasat la mănăstirea indicată,  împreună cu un asistent veterinar. În urma examinării vizuale de către asistentul veterinar, s-a concluzionat faptul că animalele sunt clinic sănătoase. S-a  solicitat sprijin șefului de serviciu Ecarisaj din cadrul Primăriei Năvodari pentru preluarea animalelor", se arată într-o informare a IPJ Constanţa.