La alegerile europarlamentare a îndemnat românii să iasă la vot, iar acum sfătuieşte oamenii să traverseze doar pe trecerile de pietoni şi pe șoferi să fie foarte atenţi, mai ales că a început școala.

Tanti Lenuța din Chinteni, Cluj, este bunicuța care înaintea alegerilor europarlamentare a incendiat Internetul cu un clip viral în care îndemna oamenii să iasă la vot. Până acum, filmuleţul a strâns peste 9 milioane de vizualizări doar pe Facebook. 

Articolul continua dupa recomandari

Acum, bunicuţa din Chinteni se implică într-o nouă campanie. Este vorba despre campania iniţiată de poliţiştii clujeni, intitulată "Traversează regulamentar", în scopul reducerii accidentelor de circulație și salvării de vieți.

Tanti Lenuța apare într-un videoclip realizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, în care îi sfătuieşte pe oameni să traverseze doar pe trecerile de pietoni şi pe șoferi să fie foarte atenţi, mai ales că a început școala. 

Traversează regulamentar! O campanie menită să salveze vieţi

Ieri, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a demarat campania "Traversează regulamentar", în scopul reducerii accidentelor de circulație și salvării de vieți.

Indisciplina pietonilor continuă să fie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în interiorul localităților, astfel încât, prin campania inițiată, dorim să tragem un semnal de alarmă și să responsabilizăm participanții la trafic. 

Poliţiștii clujeni acționează în permanență pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și salvarea de vieți, prin activități menite să conducă la responsabilizarea participanților la trafic.

Participanții la trafic sunt prima verigă în lanțul siguranței rutiere și eficacitatea politicii de siguranță rutieră depinde, în primul rând, de comportamentul acestora.

În acest sens, după o analiză a accidentelor rutiere produse în interiorul localităților, se constată faptul că indisciplina pietonilor e o principală cauză a evenimentelor rutiere, aceștia reprezentând o categorie vulnerabilă de participanți la trafic, transmite IPJ Cluj într-un comunicat. În municipiul Cluj-Napoca, în primele 8 luni ale anului, s-au înregistrat  122 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni. În urma unor traversări neregulamentare, doi pietoni și-au pierdut viața, iar alți 55 au fost răniți.

Traversarea neregulamentară continuă să fie una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere, motiv pentru care demarăm o campanie de informare și prevenire pe acest subiect. Totodată, vom continua să acționăm în trafic, controalele și sancțiunile pentru încălcările normelor de circulaţie fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime şi accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor. Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o "banală" traversare neregulamentară poate fi fatală, conchid poliţiştii clujeni.