Carmen Chiş, fostă învăţătoare şi bona unei românce din Elveţia, sechestrată în casă de aceasta, a fost salvată de un cuplu de tineri români şi se află în siguranţă, urmând să ajungă în scurt timp acasă.

Femeia fusese închisă în casă, fără bani şi mâncare, de femeia care o angajase, tot o româncă. Ea a apelat la ajutorul Observator, prin intermediul fiicei sale. 

Articolul continua dupa recomandari

Bonă româncă batjocorită, umilită şi sechestrată de o româncă, în Elveţia

Carmen Chiş, o fostă învăţătoare din Bucureşti, a fost salvată din casa unei românce din Elveţia, unde muncea ca bonă pentru copilul de 4 ani al acesteia, după ce fiica femeii a apelat disperată la ajutorul Observator.

În urma articolului publicat pe pagina de Facebook Observator, zeci de persoane au reacţionat la drama femeii, iar într-un final un cuplu de români s-a implicat şi a intervenit la adresa indicată de fiica femeii, de unde a preluat-o pe doamna Chiş în siguranţă, urmând să o ajute şi cu biletul de avion spre casă.

Românii au sărit imediat să ajute

Atât doamna Chiş, cât şi fiica acesteia, Manolache Anne Mary, sunt profund recunoscătoare românilor care au sărit să le ajute, cazul terminându-se cu bine chiar înainte ca autorităţile să intervină oficial.

"Pe mama a preluat-o o familie de tineri români, este în sigurantă, urmează să i se cumpere şi bilet de avion şi să vină acasă. M-a sunat foarte multă lume, nu mi-a venit să cred, mulţi credeau că e o glumă proastă, cum să facă românii aşa ceva, ca suntem o comunitate foarte strânsă aici. Asta e, pădure fără uscăciuni nu se poate. Vă mulţumesc din suflet pentru absolut tot, ne-aţi ajutat enorm de mult şi mulţumesc Observator", a precizat Manolache Anne Mary, fiica femeii.

O fostă învăţătoare s-a aflat într-o situaţie foarte gravă în Elveţia, după ce a plecat din ţară cu gândul la un trai mai bun şi s-a angajat ca bonă la o româncă din Lausanne. Femeia a ajuns în casa unei românce pe 19 aprilie, însă situaţia a degenerat rapid, odată cu cererea femeii de a lucra cu contract de muncă.

"Mă aflu în Elveția, ( Lausanne), sunt fostă învăţătoare. Am plecat în Lausanne ca bonă la o româncă şi mă aflu în situația că nu mai pot pleca, sunt ținută în casă, nu mi se dă salariu. Nu mi se ia bilet de avion, sunt disperată. Fiica mea a sunat la ambasada Elveţiei și nu s-a rezolvat nimic. Ajutaţi-mă să ajung acasă, sunt terorizată, înjurată, umilită. Nu am cum să ajung acasa. De o săptămână mă rog de ea să mă lase să plec și mă minte că....mâine îmi ia bilet. Nu am nici un ban asupra mea. Sunt amenințată, jignita, îmi este foarte frica de ea, e foarte violentă. Va implor, ajutati-mă", a fost mesajul femeii trimis către Observator.