Ancheta în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină are o nouă pistă. Convorbirile radio din seara accidentului au fost desecretizate, la cererea DNA.

Pentru prima oară, au apărut înregistrările discuţiilor purtate în noaptea accidentului, prin staţia radio.

Articolul continua dupa recomandari

Bogdan, mergi şi pe breşă, mergi pe contrasens! Fă breşă! Bogdan, intră între benzile 2, 3! Între benzile 2,3! Scoate, scoate banda 3! Contrasensul! Contrasensul, banda 3, scoate-i!

Sunt ordinele pe care poliţistul de la Rutieră Bogdan Gigină le-a primit, prin staţia radio, de la şefii săi, cu doar câteva minute înainte să moară.

La cererea procurorilor DNA, înregistrările au fost desecretizate, la mai bine de la doi ani de la tragedie.

Mama tânărului poliţist mort în misiune a reacţionat pe Facebook: 
"Citindu-le, ne-am îngropat copilul. Pentru a câta oară? Știam de la Bogdan de aceste abuzuri care se făceau zilnic, dar... citind în amănunt, am înțeles cât de mult ne-a protejat copilul nostru."

Pe o vreme ploioasă, pe 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină deschidea drumul coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea. Avea 84 de kilometri pe oră când a căzut cu motocicleta într-o groapă nesemnalizată, pe un bulevard din Capitală. 

Prin staţie, cei 27 de poliţişti care asigurau deplasarea coloanei oficiale ar fi primit permanent ordin să se grăbească. 

Graba, presiunea, ploaia şi întunericul - toate au făcut din ultima sa cursă o misiune mortală. O spun motocicliştii cu experienţă. 

CRISTIAN ANGHEL, motociclist:
Lumina e refletata in carosabil si nu iti dai seama ca e o groapa, un canal descoperit si asa mai departe. Ce se aude in casca, ploia, frigul, toate contribuie la o oboseala excesiva. 

După doi ani de anchetă, Gabriel Oprea a fost chemat la audieri, la începutul lunii trecute.

Dosarul în care fostul vicepremier este cercetat pentru ucidere din culpă a fost transferat de la Înalta Curte la Judecătoria Sectorului 1.