Un bebeluş de opt luni din Galaţi a fost la un pas să sfârşească, ucis de cea care i-a dat viaţă. Mama copilului şi-a strangulat băiatul, apoi a încercat să îşi curme viaţa. Băieţelul a fost găsit în agonie chiar de tatăl lui, iar medicii s-au chinuit o jumătate de oră să-l readucă la viaţă. Rudele spun că femeia suferea de o depresie după naştere şi că a renunţat la tratament în ultimele zile.

Nimeni nu îşi poate explica ce a întunecat mintea femeii. Era singură acasă cu bebeluşul de doar 8 luni. Într-un moment de rătăcire femeia şi-a strangulat pruncul cu propriile mâini. Apoi s-a retras în dormitor şi a încercat să se sinucidă.

Articolul continua dupa recomandari

Descoperirea macabră a fost făcută chiar de tatăl copilului, abia întors de la serviciu.

ANCA GOLIȚĂ, purtător de cuvânt IPJ Galați: Secția 3 de Poliție a fost sesizata prin 112 de catre un barbat ca la momentul in care a revenit la domiciu fiul lui de 8 luni este in stare de inconsteinta.

Echipajul de salvatori s-a luptat 30 de minute să-l readucă la viaţă pe micuţ.

CĂTĂLIN TAMPĂU, medic: Un copil de 8 luni in stop cardio respirator, cianozat. Cineva a spus ca e posibil sa fie de o jumatate de ora. Dupa manevre de resuscitare am obtinut puls. Are activitate cardiaca. Il ducem la spitalul de pediatrie.

Mama copilului, în vârstă de 35 de ani, a fost şi ea transportată la spital. Are răni grave pe care şi le-a provocat singură. Nu a fost în stare să spună ce a determinat-o să-şi atace copilul.

(Vecină): L-am văzut în cărucior cu el.

(Reporter): Avea grijă de el?

(Vecină): Da, da! Și niciodată nu am auzit gălăgie, să se certe!

Rudele vorbesc despre o depresie postnatală în care mama copilului a căzut imediat după naştere. Urma un tratament pe care l-ar fi întrerupt în ultima perioadă. Psihologii atrag atenţia că una din nouă femei se confruntă cu astfel de probleme.

MONA CIUREZU, psiholog: Depresia apare in primele 12 saptamani. Mama abia poate sa se opreasca din plans, plange din orice, are o stare irascibila. Simte ca poate sa faca rau bebelusului sau chiar ei.

După ce va fi stabilizată, mama bebeşluşului va fi internată la spitalul de psihiatrie din Galaţi. Dacă medicii vor constata că are discernământ, femeia riscă să stea până la 25 de ani după gratii.