Ies la iveală detalii înfiorătoare în cazul bebeluşului găsit mort, aproape de ghena unui bloc din Petroşani, judeţul Hunedoara. Potrivit ultimelor informaţii, se pare că mama l-a născut mort pe micuţ, apoi l-a aruncat în zăpadă, pe o stradă din oraş.

Ieri, o femeie a chemat Poliţia după ce a găsit în drum, pe un mormat de zăpadă, trupul neînsufleţit al unui nou-născut. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit medicilor legişti care au efectuat necropsia, bebeluşul s-a născut mort.

"În urma necropsiei nou-născutului găsit decedat la Petroşani, s-a constatat că s-a născut mort. Cadavrul prezenta uşoare semne de putrefacţie. Avea o uşoară prematuritate, 2.800 grame, 47 de centimetri şi nu prezenta leziuni traumatice.

Plămânul era nerespirat, ceea ce atestă cu certitudine că s-a născut mort. S-au recoltat examene histopatologice, care vor fi înaintate la IML Timişoara, şi vom stabili atunci şi care este cauza decesului. Dar decesul este intrauterin, nu a fost un act de violenţă", a declarat pentru Observator dr. Dan Mărculescu, şef SML jud Hunedoara.

Legiştii spun că, judecând după aspectul nou-născutului, mama lui ar putea să nu fie la prima naştere.

"Faptul că a fost născut cu tot cu placentă, arată că a fost o naştere spontană. Putem presupune că a avut mai multe naşteri şi a născut foarte uşor acest produs de concepţie", a concluzionat medicul Dan Mărculescu.

Bebeluşul era învelit în cârpe, lângă o grămadă de gunoi

Reamintim că, ieri, trupul neînsufleţit al unui bebeluş nou-născut a fost găsit pe o stradă din Petroşani, judeţul Hunedoara.

Copilul a fost găsit de o femeie care a anunţat Poliţia. Bebeluşul se afla în zăpadă, învelit în niște cârpe, lângă o grămadă de gunoi.

Cazul a fost preluat de procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.

A fost deschis un dosar penal, iar cercetările au început in rem pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Cercetările sunt îngreunate, pentru că nu se poate aprecia data exactă când pruncul a venit pe lume.

Polițiștii o caută pe mama nou-născutului.