Un bebeluş născut de o adolescentă de 15 ani, care a fost diagnosticată cu gripă, a murit la Maternitatea Buzău. După naştere, starea tinerei s-a agravat şi a fost transferată de urgenţă la Bucureşti.

O adolescentă de 15 ani din Râmnicu Sărat s-a prezentat la spitalul din localitate cu stare subfebrilă îndelungată, săptămâna trecută, potrivit celor de la Direcţia de Sănătate Publică Buzău

Articolul continua dupa recomandari

Medicii au transferat-o la Spitalul Judeţean Buzău, unde specialiştii au suspectat că suferă de gripă, fiind prelevate probe care au fost trimise la Bucureşti.

Până la primirea rezultatului, adolescenta însărcinată a fost internată în Maternitatea Buzău, izolată de restul pacientelor, primind tratament antiviral.

Duminică, tânăra a născut la termen un bebeluş care a primit spor Apgar 2 şi care a murit, luni, la mai puţin de 24 de ore de la naştere. 

După naştere, starea tinerei s-au înrăutăţit şi a fost nevoie ca ea să transferată la Spitalul Marie Curie din Capitală.

Între timp, Direcţia de Sănătate Publică a primit rezultatele analizelor tinerei care au confirmat prezenţa virusului gripal.

DSP Buzău a anunţat că deocamdată nu se ştie cauza decesului nou-născutului, urmând a fi stabilită în urma necropsiei.