Imagini de groază într-un azil din Timiş. Ceea ce trebuia să fie un loc curat şi primitor, care să ofere o bătrâneţe liniştită, s-a transformat într-un coşmar pentru nişte oameni amărâţi.

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au descoperit o mizerie cruntă. 11 bătrâni trăiau într-o casă fără baie, fără sală de mese, cu toaletă în curte şi lenjerii de pat mizerabile.

Articolul continua dupa recomandari

Ei au fost duşi acum la un spital, unde vor avea condiţii decente. Iar azilul a fost închis.

Vase nespălate, mâncare stricată, prosoape murdare şi mobilă neîngrijită. Aşa arată bucătăria azilului de bătrâni din satul Liebling, judeţul Timiş.

Deşi imaginile de pe reţelele de socializare arată un loc prietenos, un control al autorităţilor din Timiş a scos la iveală probleme grave.

O bucată de carne expirată şi ţinută în condiţii improprii şi câteva alimente aruncate într-o pungă. Este toată mâncarea care ar fi trebuit să ajungă la cei 11 bătrâni.

Dezastrul din bucătărie nu a fost singura surpriză pentru autorităţi. Bătrânii stăteau câte trei, patru în cameră, la comun, femei şi bărbaţi.

Faţada casei vorbeşte de la sine despre condiţiile în care erau ţinuţi bătrânii. Ramele geamurilor sunt ruginite şi scorojite, iar în partea de sus lemnul lipseşte cu desăvârşire.

Pentru întreţinerea bătrânilor, familiile plăteau lunar aproape 2000 de lei.

În luna ianuarie, Direcţia de Sănătate Publică decidea ca, pentru moment, să stopeze activitatea acestei locaţii până la remedierea problemelor.

Însă azilul nu a fost închis la începutul anului, pentru că oamenii nu aveau unde să fie mutaţi. Cum nimic nu s-a schimbat de atunci, autorităţile au luat acum o decizie.

Oamenii din localitate sunt surprinşi de problemele care au ieşit acum la iveală.

Bătrâni au fost scoşi imediat din clădire, cu ajutorul pompierilor. Deocamdată, ei au fost duşi la Spitalul Orăşenesc din Deta.