O bătrână de 85 de ani, din Focşani, găsită de familie în stare de hipotermie severă şi considerată moartă, şi-a revenit în mod miraculos în timp familia se pregătea de înmormântare.

Totul s-a întâmplat, ieri dimineaţă, atunci când femeia a fost găsită inconştientă şi cu o temperatură a corpului de numai 26,5 grade Celsius.

Articolul continua dupa recomandari

Rudele bătrânei au crezut că femeia era atât de rece pentru că era moartă, motiv pentru care au chemat o ambulanţă care să constate decesul, dar şi preotul pentru a începe pregătirile de înmormântare.

'Cei din familie au găsit-o ieri dimineaţă în stare de inconştienţă. Au crezut că a murit, au băgat-o în casă şi au făcut focul, după care au decis să cheme preotul. După o perioadă de timp, în cursul după-amiezii, femeia a deschis ochii şi, în aceste condiţii, membrii familiei au realizat că bătrâna nu este moartă şi au chemat ambulanţa. Echipa medicală care a ajuns la faţa locului a găsit femeia într-o stare de hipotermie severă. Este posibil ca aceasta să fi suferit un accident vascular cerebral, motiv pentru care a căzut şi nu a mai reuşit să facă focul pentru a se încălzi', a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Marinela Preda.

În prezent, femeia se află internată la Secţia de Terapie Intensivă, în stare gravă.

Potrivit buletinului de presă al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' din Focşani, femeia a ajuns la Urgenţă cu 'hipotermie severă, temperatura 26,5 grade C, alzheimer, bradicardie'.